Gevulde eieren met ham

Deze simpele gevulde eieren met ham zijn snel klaar, mooi op een buffet of als voorgerecht.

Voor 4 personen
  • 4 eieren
  • 100 g gekookte ham in blokjes van ±2 mm
  • 5 el gehakt bieslook
  • 5 el gehakte kervel
  • 2 à 3 el mayonaise
  • zout en peper van de molen
  • 2 sneetjes parmaham
  • 8 plukjes kervel
Bereiding
  1. Kook de eieren 10 min. in licht gezouten water. Koel ze af in koud water, pel ze, snijd ze in tweeën en haal de dooiers uit de eiwitten. Haal de droge eigelen door een zeef.
  2. Meng het eigeel, de gekookte ham, het bieslook, de gehakte kervel en de mayonaise in een slakom. Kruid bij met zout en peper en meng goed. Vul er de eierhelften mee.
  3. Snijd de parmaham in reepjes van 1 cm breed. Bak ze aan één kant droog op een laag vuur, zodat ze enkel warm worden. Leg ze dan even op keukenpapier.
  4. Leg ze op de opdienschotel en plaats er de gevulde eieren op. Werk af met plukjes kervel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content