Gestoomde prei met olijvendressing en eiermimosa
De typische smaak van prei blijft goed behouden door hem te stomen. Voeg laurier en citroen toe aan het kookwater en de groente krijgt nog meer smaak.
Voor 4:
2 eieren
5 dikke preien
2 laurierblaadjes
1/2 citroen
VOOR DE OLIJVENDRESSING:
1 tomaat
1 el kappers
1 el groene olijven
1 takje dragon
1 tl grove mosterd
1 el dragonazijn
4 el olijfolie
versgemalen zwarte peper en zout
Maak eerst de dressing: dompel de tomaat 1 min. in kokend water. Ontvel en ontpit, en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Hak de kappers, olijven en dragon fijn. Meng met de tomatenblokjes, mosterd, azijn en olijfolie. Kruid naar smaak. Kook de eieren 8 min., pel ze nadien en prak fijn met een vork.
Verwijder de wortelaanzet en het groen van de preien, snij in stukken van 10 à 12 cm en halveer deze in de lengte. Spoel goed en leg in een stoommandje. Voeg de laurier en in plakjes gesneden citroen toe aan het kookwater. Stoom de prei gaar in 10 min. Verdeel over 4 borden en lepel er de eiermimosa over. Werk af met de dressing.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier