Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 bussel jonge wortelen met loof
  • 400 g kleine pompoen
  • 3 à 4 peterseliewortelen
  • 2 courgettes
  • 2 rode uien
  • olijfolie
  • versgemalen peper en zout
  • 4 kabeljauwfilets zonder vel
  • sap en geraspte zeste van 2 onbehandelde limoenen,
  • 2 el kappertjes
  • 1 el vers geraspte mierikswortel
  • 30 ml olijfolie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Maak de wortelen schoon (laat er een stukje loof aan) en schraap ze. Snij de grootste wortelen in de lengte in tweeën. Was de pompoen, verwijder de pitten en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Schil de peterseliewortelen en snij ze in de lengte in tweeën. Was de courgettes en snij ze in blokjes. Pel de uien en snij ze in rondjes.
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel er alle schoongemaakte groenten over. Besprenkel met een beetje olijfolie, kruid met peper en zout en rooster 30 minuten in de oven.
  4. Spoel de kabeljauw en dep hem droog. Kruid met peper en zout en leg hem in een stoommandje. Dek af en stoom 10 minuten.
  5. Meng de zeste en het sap van de limoenen met de kappertjes, de mierikswortel en de olie. Verdeel de geroosterde groenten over de borden en leg er een kabeljauwfilet op. Nappeer met de saus en serveer meteen.