Gestoofd witloof met gebakken schelvis, sherrysaus en waterkers

Schik het witloof wild op de borden en leg de vis erbij. Het mag er een beetje nonchalant uitzien. De smaak is dat allerminst.

Voor 4:

2 goed gesloten witloofstronken

boter

het sap van 1/2 citroen

peper en zout

4 schelvisfilets van 120 g elk

4 el sherryazijn

2 dl kippenbouillon

verse waterkers

Maak het witloof schoon en stoof het net gaar in boter met een scheut water en het citroensap. Kruid met peper en zout. Neem nadien uit de pan en trek de bladeren van de stronken.

Bak de vis net gaar in boter. Kruid met peper en zout en trek uit elkaar in ‘vlokken’.

Doe de sherryazijn en de kippenbouillon bij het bakvocht van de vis en laat tot de helft inkoken. Werk op met een klont boter.

Schik het witloof wild op de borden, met de vis en de waterkers errond. Werk af met de saus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content