Ingrediënten

Voor 4:

  • het groen van 4 stoofpreien
  • 4 grote verse sint-jakobsmossels
  • 1 zwarte truffel Tuber melanosporum (facultatief)
  • truffelolie
  • 50 g boter
  • peper en zout

Kook het grondig gewassen preigroen gaar in gezouten water. Giet het kookvocht af en pureer de prei in de blender.

Snij de noten rauwe sint-jakobsmossel in plakjes. Stoof de preipuree in gesmolten boter en kruid met peper, zout en een druppel truffelolie. Snij de truffel in schijfjes en laat ze blinken met een druppel truffelolie.

Smelt de boter, laat even staan en gebruik slechts de heldere onderlaag. Kruid de geklaarde boter met peper, zout en een weinig gehakte truffel.

Vorm 4 'quenelles' van prei met behulp van twee lepels en schik op warme borden. Etaleer de truffelschijfjes errond. Leg op de prei plakjes sint-jakobsmossel. Smeer de bovenkant in met gesmolten truffelboter.

Kook het grondig gewassen preigroen gaar in gezouten water. Giet het kookvocht af en pureer de prei in de blender.Snij de noten rauwe sint-jakobsmossel in plakjes. Stoof de preipuree in gesmolten boter en kruid met peper, zout en een druppel truffelolie. Snij de truffel in schijfjes en laat ze blinken met een druppel truffelolie.Smelt de boter, laat even staan en gebruik slechts de heldere onderlaag. Kruid de geklaarde boter met peper, zout en een weinig gehakte truffel.Vorm 4 'quenelles' van prei met behulp van twee lepels en schik op warme borden. Etaleer de truffelschijfjes errond. Leg op de prei plakjes sint-jakobsmossel. Smeer de bovenkant in met gesmolten truffelboter.