Geroosterde zeebrasem met pastinaak en puree van wortelpeterselie
-
Moeilijkheid
Zeer gemakkelijk
Voor 6 personen
- 1 zeebrasem, ±400 g
- 2 pastinaken
- 200 g wortelpeterselie
- 50 g boter
- 1 soeplepel verse room
- 3 soeplepels olie
- peper
- zout
Bereiding
- Vraag aan je vishandelaar de zeebrasem los te maken van de graat.
- Schil de pastinaak en de wortelpeterselie. Snijd de pastinaken in de lengte in vier stukken en de wortelpeterselie in kleine stukjes.
- Doe de wortelpeterselie in een kookpot met kokend water en laat garen. Doe intussen de pastinaak in een stoofpan met 20 gram boter, 1 soeplepel olie en een half glas water. Dek af en laat sudderen tot de groente gaar is. Giet de wortelpeterselie af en maal fijn met de groentemolen. Voeg de resterende boter en de room toe en vermeng goed.
- Verwarm de oven voor op 210 °C. Plaats de vis in een ovenschotel met het vel naar boven. Voeg de resterende olie toe en plaats gedurende ongeveer 15 minuten in de oven.
- Warm de puree van wortelpeterselie op. Wanneer de vis klaar is, serveer je deze met de gestoofde pastinaak en de puree waarvan je met een ijsschep bolletjes maakt.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier