Geroosterde jakobsschelpenspies met rozemarijn, spek, appel en kerriemayonaise

Stel dit mooie en lekkere gerechtje samen door afwisselend een jakobsschelp, een schijfje appel en een plakje spek op een spies te steken. Mooi en lekker.

Stel dit mooie en lekkere gerechtje samen door afwisselend een jakobsschelp, een schijfje appel en een plakje spek op een spies te steken. Mooi en lekker.

Voor 4 personen

  • 4 grote takken rozemarijn
  • 12 jakobsschelpen
  • 2 appels
  • 3 dikke sneden gerookt spek (ongeveer 1 cm dik)
  • olijfolie
  • boter
  • zwarte peper en zout
  • vers gemaakte mayonaise
  • kerriepoeder naar smaak

Bereiding

1. Trek alle bladeren van de rozemarijntakken behalve de top.

2. Maak de jakobsschelpen schoon, snijd de ongeschilde appels in plakken en het spek in individuele hapklare porties.

3. Stel de spiesen als volgt samen: eerst een jakobsschelp op de rozemarijntak, dan een plak spek, dan appel en dan weer een jakobsschelp, enzovoort, tot elke spies 3 jakobsschelpen telt.

4. Bak de spiesen in olijfolie met een klont boter. Kruid met zwarte peper en zout.

5. Meng de mayonaise met kerriepoeder naar smaak. Serveer met de spiesen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content