Voor 8:
12 haringfilets
60 cl water
100 g zout
30 cl wittewijnazijn
100 g suiker
250 g ajuin
1 laurierblad
10 geplette peperkorrels
10 geplette Jamaicapeperkorrels (Pimenta dioicia)
20 g tijm
Voor de bieten:
500 g gekookte rode biet
200 g zure room
geraspte mierikswortel
2 kl mierikswortelcrème
peper en zout
citroensap
Doe het zout en de haringen in het water en laat drie uur trekken. Spoel daarna zorgvuldig. Breng de wittewijnazijn aan de kook met de suiker.
Giet de azijn over de ajuin, de kruiden en de specerijen. Giet het afgekoelde mengsel over de haring en laat drie dagen marineren alvorens op te dienen.
Voor de bieten: snij de bieten in blokjes van 5 x 5 mm. Meng ze met de zure room tot het mengsel smeuïg is (niet te nat en niet te droog en met een mooie purperen kleur).
Voeg er de geraspte mierikswortel en de mierikswortelcrème bij en breng op smaak. Dien op met versgeraspte mierikswortel en versgehakt bieslook.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier