Gemarineerde groene bloemkool met druiven, koriander en sinaasappel
© © Tony Le Duc Voor 4:
Voor 4:
1 kleine groene bloemkool
20 witte druiven (gehalveerd)
5 el brunoise van wortel (kleine dobbelstenen van 3 mm dik)
2 el fijngehakte platte peterselie
Â1/2 el fijngehakte dragon
4 el olijfolie
2 el champagneazijn
sap van Â1/2 sinaasappel
Â1/2 el korianderzaad
peper en zout
1 kl kerriepoeder
1 dl olijfolie
oude balsamicoazijn
verse koriander en dragon
Trek de roosjes van de bloemkool en snij ze eventueel verder klein. Doe in een kom, samen met de halve druiven, de brunoise van wortel, fijngehakte peterselie en dragon, olijfolie, champagneazijn, sinaasappelsap en korianderzaad. Kruid met peper en zout en laat 30 minuten marineren. Roer de kerriepoeder door de olijfolie.
Schik de bloemkool in een platte ring op de borden, duw goed aan. Werk af met kerrieolie, balsamicoazijn, verse koriander en dragon.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier