Gemarineerde groene bloemkool met druiven, koriander en sinaasappel

2461595

© © Tony Le Duc Voor 4:

Gemarineerde groene bloemkool met druiven, koriander en sinaasappel
© © Tony Le Duc

Voor 4:

1 kleine groene bloemkool

20 witte druiven (gehalveerd)

5 el brunoise van wortel (kleine dobbelstenen van 3 mm dik)

2 el fijngehakte platte peterselie

Â1/2 el fijngehakte dragon

4 el olijfolie

2 el champagneazijn

sap van Â1/2 sinaasappel

Â1/2 el korianderzaad

peper en zout

1 kl kerriepoeder

1 dl olijfolie

oude balsamicoazijn

verse koriander en dragon

Trek de roosjes van de bloemkool en snij ze eventueel verder klein. Doe in een kom, samen met de halve druiven, de brunoise van wortel, fijngehakte peterselie en dragon, olijfolie, champagneazijn, sinaasappelsap en korianderzaad. Kruid met peper en zout en laat 30 minuten marineren. Roer de kerriepoeder door de olijfolie.

Schik de bloemkool in een platte ring op de borden, duw goed aan. Werk af met kerrieolie, balsamicoazijn, verse koriander en dragon.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content