Ingrediënten

  • 100 gram opgekuiste pijlinktvis
  • 100 gram Reypenaer van 1 jaar oud
  • 6 el zure room

Koop bij uw visboer gekuiste pijlinktvis.
Grill kort in een gloeiendhete pan. Snij inblokjes en breng op smaak met olijfolie en een beetje grof zout.

Rasp de reypenaerkaas op een bakmatje en droog in een oven op 60 graden gedurende 3 uur. Bewaar in een afgesloten doos.
Breng 6 eetlepels zure room over in een spuitzak.
Breng onderaan in een kommetje wat zure room aan, leg er de gegrilde inktvis op, werk af met gedroogde reypenaer.

Een recept van Matthieu Beudaert, chef van restaurant Table d'Amis in Kortrijk.

Koop bij uw visboer gekuiste pijlinktvis. Grill kort in een gloeiendhete pan. Snij inblokjes en breng op smaak met olijfolie en een beetje grof zout. Rasp de reypenaerkaas op een bakmatje en droog in een oven op 60 graden gedurende 3 uur. Bewaar in een afgesloten doos. Breng 6 eetlepels zure room over in een spuitzak. Breng onderaan in een kommetje wat zure room aan, leg er de gegrilde inktvis op, werk af met gedroogde reypenaer.Een recept van Matthieu Beudaert, chef van restaurant Table d'Amis in Kortrijk.