Gegrilde goudbrasem met gekonfijte citroen en couscous
Voor 4:
Voor 4:
2 el rozijnen
200 g couscous
1 tl grof zeezout
6 el olijfolie
4 el ontpitte groene olijven
1 Granny Smith, geschild en in kleine dobbelstenen
1/2 el fijngesneden verse tijm
peper en zout
4 goudbrasems (ca. 250 g elk, ontgut en ontdaan van schubben)
boter
1 tl geraspte citroenzeste
2 el vers citroensap
4 gekonfijte citroenplakken
Voor de gekonfijte citroen:
1 grote citroen
50 g suiker
Maak ruim van tevoren de gekonfijte citroen: snij de citroen in plakken. Los de suiker op in 3 dl warm water, laat 2 min. koken. Voeg de citroen toe, haal van het vuur en laat afkoelen in de suikersiroop. Laat ten minste 1 week rusten.
Week de rozijnen 10 min. in warm water. Laat ze uitlekken. Doe couscous in een kom en giet er 2 dl kokend water over. Roer er het zout en de olijfolie onder. Laat 1 uur weken, roer af en toe.
Roer de rozijnen, olijven, appel en tijm onder de couscous en breng op smaak met peper en zout.
Bak de vis net gaar in boter (7 min. langs elke kant op middelhoog vuur). Voeg peper en zout, citroenzeste en citroensap toe. Werk af met de plakken gekonfijte citroen en de verse tijm en serveer met de couscous.
Opmerking: het konfijten van de citroen vraagt minstens 1 week!
Moeilijk: 2
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier