Voor 2 personen:
10 oesters
4 dl visbouillon
2 lenteuitjes
2 eieren
2 dl room
1 glaasje champagne
peper
zout
Voor de garnering:
2 koffielepeltjes kaviaar
2 beetgare groene asperges
3 dl koud water
125 g bloem
grof zout
2 viooltjes
zeewier
Open de oesters, vang het vocht op en filter. Maak 4 oesters los van hun schelp, leg de 6 andere op een vuurvaste schaal.
Breng de bouillon aan de kook en voeg de helft van het oestervocht toe. Snijd de lente)uitjes fijn en voeg ze bij de bouillon. Kruid met peper en zout. Roer 1 ei los met 1 dl room. Neem net vóór het opdienen de pan van het vuur en roer er de losse oesters en het eimengsel door.
Splits het resterende ei in dooier en eiwit. Klop de eierdooier met de rest van de room op tot een schuimig mengsel. Voeg de champagne en de rest van het oestervocht toe en klop op. Kruid bij met peper en zout en verdeel dit mengsel over de zes oesters in de schelp.
Meng eiwit, water en bloem tot een klonterig beslag (tempura).
Zet de oesters onder de ovengrill en laat ze 2 tot 3 minuten gratineren. Haal de asperges door het tempurabeslag en bak ze in hete frituur.
Plaats een kommetje oestersoep op elk bord. Strooi er grof zout omheen en plaats daarin de gegratineerde oesters. Garneer met wat kaviaar, een viooltje, zeewier en de tempura van asperges.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier