Gegratineerde mosselen met hazelnoten, citroen en salie
10-06-2011, 15:52
Bijgewerkt op: 05-06-2023, 15:52
Voor 4 personen
- 1 kg mosselen
- 4 el ongepelde hazelnoten
- zeste van 1/2 citroen
- 3 blaadjes salie
- versgemalen witte peper
- boter
Bereiding
- Maak de mosselen schoon en steek ze rauw open. Zorg ervoor dat in elke schelp een mossel zit en gooi de lege schelpen weg.
- Hak de hazelnoten, de citroenzeste en de salie apart zeer fijn en meng door elkaar. Kruid met versgemalen witte peper.
- Bestrooi de mosselen gul met de fijngehakte mengeling (ongeveer 5 mm dik), leg op elke mossel een beetje boter en laat gedurende ongeveer 1 tot 2 minuten korsten onder een hete grill.
- Serveer meteen, eventueel met klassieke mosselsaus gemaakt van 1 deel mosselsap, 1/2 deel mayonaise en 1/4 deel mosterd.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier