Per 6 personen:
1 kleine knolselder
100 ml warm en 400 ml koud water
15 gr zout
400 ml karnemelk of wei
Vegan versie
Amandelboter
Water
Citroensap
Geraspte walnoot
Geraspte kastanje
Bereidingswijze:
Laat je zout oplossen in 100 ml warm water. Voeg het koud water toe om het mengsel af te koelen. Warm water is niet goed voor je lacto-bacteriën.
Snijd de knolselder dun met een mandoline. Plaats de tagliatelle in een weckpot en voeg de zoutoplossing toe (3 % zoutoplossing op totaal gewicht). Laat minimum 5 dagen fermenteren op kamertemperatuur. De tagliatelle zijn klaar als ze licht zuur smaken en nog krokant zijn.
Net voor je gaat serveren warm je de karnemelk of wei langzaam op. Niet laten koken. Voeg een snufje peper en zout toe. Giet de saus koud of warm over de tagliatelle. Werk af met geraspte kastanjes en walnoten.
Voor een licht romig vegan sausje verdun je een beetje amandelboter met water en citroensap. Breng op smaak met een snufje zout en peper.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier