
Gebraden lamsbout
© John Paul Urizar Voor 2:
Voor 2:
3 rijpe romatomaten, in tweeën gesneden (300 g)
1 kleine rode ui (100 g), in dunne partjes
400 g lamsbout
2 tl olijfolie, plus wat extra voor in de pan
1 teentje knoflook, fijngesneden
10 muntblaadjes, fijngesneden
gestoomde groene groenten, bij het serveren
Verwarm de oven voor op 200°C (180°C bij heteluchtoven). Bekleed een kleine ovenschaal met bakpapier.
Leg de tomaten en de ui in de ovenschaal (doorgesneden kant naar boven), besprenkel met olijfolie, breng op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper. Bak 20 minuten.
3 Snij ondertussen het vet van de lamsbout en maak met het uiteinde van een scherp mes insnijdingen in de bovenkant. Duw de plakjes knoflook in de insnijdingen. Verhit een ingevette antiaanbakpan op hoog vuur en schroei het lam dicht tot het overal lichtbruin is.
Neem het tomatenmengsel uit de oven en doe het aangebraden lam in de ovenschaal. Zet nog 30 minuten in de oven, of tot het lamsvlees voldoende gaar is.
Neem uit de oven en leg de lamsbout op een warm bord. Dek af met folie en laat 5 minuten rusten.
Voor het serveren: verdeel het tomatenmengsel over warme serveerschalen, samen met de munt. Snij de lamsbout in dikke plakken en leg ze bovenop het tomatenmengsel. Serveer met gestoomde groene groenten.
Niet geschikt voor invriezen of microgolfoven. Voorbereiding en gaartijd 1 uur.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier