Gebraden fazant met gestoofd witloof en tripelbier
-
Moeilijkheid
Zeer gemakkelijk
Voor 4 personen
- 2 wilde jonge fazantenhanen
- boter
- zwarte peper en zout
- 8 tot 10 stronken grondwitloof
- aardappelpuree
Voor de saus
- 2 dl gevogeltefond
- 2 dl bruine fond
- 1 tot 1,5 dl tripelbier naar keuze (niet te zoet, type Brugse tripel)
- koude boter
- peper en zout
Bereiding
- Bind de fazanten op, schroei ze langs alle kanten aan in boter, kruid met peper en zout en braad 45 minuten in de oven op 180°C. Bedruip regelmatig met het braadvocht en hou het gaarproces in de gaten. Let er ook op dat de boter niet verbrandt.
- Maak ondertussen de saus. Laat de gevogeltefond en de bruine fond samen inkoken tot de helft, parfumeer met een scheut bier en monteer de saus met boter. Kruid met peper en zout en doe er op het einde het ontvet braadvocht van de fazanten bij.
- Snij het witloof grof en stoof in boter. Bevochtig met wat saus en kruid met peper en zout.
- Snij de borsten van de gebraden fazant en serveer met witloof, saus en aardappelpuree.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier