Gebraden eendenfilet met pindanoten

  • Moeilijkheid

Gebraden eendenfilet met pindanoten

Voor 4:

2 stengeluien (grove bieslook)

1/2 kleine rode Spaanse peper

60 g gepelde pinda’s

2 eendenfilets

1 1/2 el witte balsamicoazijn of ciderazijn

2 el vloeibare honing

150 ml volle, zachte wijn

fleur de sel

Pel de stengeluien, verwijder de zaadjes uit het pepertje en hak fijn. Rooster de pinda’s in een hete braadpan. Maak diepe inkervingen in het vel van de eendenfilets. Bak ze, met de velkant naar beneden, 8 à 10 minuten op een middelhoog vuur in een grote stoofpan of een diepe pan, afgedekt met een antispatdeksel. Draai de eendenfilets om wanneer ze mooi goudbruin zijn aan de ene kant en laat nog eens 3 à 5 minuten bakken aan de andere kant.

Neem ze vervolgens uit de pan, wikkel ze in aluminiumfolie en laat rusten. Verwijder het overtollige vet uit de pan, maar behoud de braadresten op de bodem. Blus op een hoog vuur met de azijn en schraap goed los met een houten lepel of spatel. Voeg vervolgens de honing, de stengeluien en de helft van de pinda’s toe. Meng en laat lichtjes karamelliseren. Voeg vervolgens de wijn toe, breng aan de kook en laat inkoken tot een stroperig mengsel.

Snij de eendenfilets in schuine plakjes. Dien meteen op, overgoten met warme saus en op smaak gebracht met wat fleur de sel en peper van de molen, en bestrooid met de rest van de gehakte pinda’s.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content