Gebraden eendenborst met szechuanpeper, honing, Parijse champignons en lente-ui

Voor 4 personen
  • 4 eendenborsten met vet
  • zout
  • boter
  • szechuanpeper
  • 4 el honing
  • 6 middelgrote vastkokende aardappelen (geschild en in blokjes)
  • olijfolie
  • 500 g Parijse champignons
  • peper
  • 1/2 bos grofgehakte lente-ui
Bereiding
  1. Snij het vet van de eendenborsten in roostervorm in met een mes en wrijf het vlees langs beide kanten in met zout en fijngeplette szechuanpeper. Bak in zeer weinig boter krokant langs beide kanten en braad met de vetlaag naar boven gedurende 6 tot 8 minuten verder rosé in een oven van 180°C. Bedruip regelmatig met het bakvocht.
  2. Haal uit de oven, lepel er de honing over en laat deze smelten over het vlees. Laat 5 minuten rusten. Schep het merendeel van het vet uit het bakvocht weg.
  3. Bak ondertussen de rauwe aardappelblokjes in boter en olijfolie, voeg halverwege de versneden champignons toe. Kruid met peper en zout en meng er de lente-ui onder.
  4. Versnij de eendenborst en serveer met de groenten en het bakvocht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content