Gebakken varkensspiering met een saus van citroen en kervelmousselineaardappelen
Voor 4:
Voor 4:
1,5 kg aardappelen
1,5 dl melk
1 dl room
100 g boter
6 el fijngehakte verse kervel
peper en zout
nootmuskaat
4 stukken varkensspiering of ander varkensvlees (kalfsvlees kan ook)
boter
Voor de saus:
2 citroenen
2 limoenen
100 g boter
witte peper en zout
2 el basilicum
extra 50 g boter
Maak eerst de saus. Rasp de schil van de citroenen en limoenen en pers het sap uit. Smelt de boter in de pan maar laat ze niet bakken. Draai het vuur uit, voeg citroen- en limoensap en hun schil toe en roer goed. Kruid met peper en zout. Werk af met de fijngesneden basilicum. Laat rusten.
Kook de aardappelen gaar en pureer, samen met de melk, de room, de boter, de kervel, peper, zout en nootmuskaat.
Bak het vlees goudbruin en krokant in boter. Warm de citrusboter weer op en voeg de extra klont boter toe, laat smelten en controleer de kruiding. Lepel de saus over het vlees en serveer met de puree.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier