Gebakken sobanoedels met kip
10-06-2011, 11:24
Bijgewerkt op: 02-02-2024, 10:24
De stukjes kip en groenten worden samen met de sobanoedels geroerbakt in een wok. Een snelle en handige manier om een gezonde en lekkere maaltijd te serveren.
Voor 4 personen
- 2 chilipepers
- 3 losgeklopte eieren
- 2 rode paprika’s
- 16 roosjes broccoli
- 1 grote ui
- 3 wortelen
- een handjevol geweekte shiitake paddestoelen
- 3 kipfilets
- sobanoedels voor vier
- 2 teentjes knoflook
- 2 cm gemberknol, geraspt
- 2 el citroensap
- sesamolie
- sojasaus
- 5 kruidenpoeder
- een scheutje chilisaus
- een handvol sojascheuten
- 1 pijpui
- verse kruiden (munt, koriander…)
Bereiding
- Snijd de kipfilets in reepjes en marineer 2 uur in een mengeling van sojasaus, sesamolie, citroensap, gember, geperste knoflook.
- Snijd de groenten en shii-take in reepjes, verhit deze in een wok met olie en zet opzij.
- Roerbak de kip en zet opzij.
- Verwarm opnieuw olie in de wok, klop de eieren in de olie los en voeg de groenten toe. Roerbak en voeg een beetje sojasaus, 5-kruidenpoeder, sesamolie, kip en geweekte sobanoedels toe. Roerbak en giet een scheutje chilisaus in de pan. Voeg de sojascheuten toe en roerbak kort.
- Dien de sobanoedels met kip op in een kom en bestrooi naar smaak met sesamzaadjes, versnipperde pijpui, verse kruiden en reepjes gember.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier