
Gebakken sint-jakobsvruchten met romige erwtenpuree en ganzenlever
14-02-2014, 16:00
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 11:30
Delicate sint-jakobsvruchten, perfect gebakken voor het perfecte feestmenu.
Delicate sint-jakobsvruchten, perfect gebakken voor het perfecte feestmenu.
Voor 4 personen
- 200 g verse erwten
- 75 g boter
- 1,5 dl room
- 4 fijngesneden blaadjes verse munt
- peper en zout
- 12 tot 16 verse sint-jakobsvruchten (of hoge kwaliteit diepgevroren)
- boter
- 100 g ganzenleverterrine
- fleur de sel
- stokbrood
Bereiding
1. Blancheer de erwten 8 min. in licht gezouten kokend water. Giet af en pureer onmiddellijk met boter, room en munt. Kruid met peper en zout en houd warm.
2. Bak de sint-jakobsvruchten krokant en net gaar in boter. Kruid licht met peper.
3. Schik hoopjes erwtenpuree op borden en leg op elk hoopje een sint-jakobsvrucht. Leg bovenop de warme schelpen een plak ganzenleverterrine en werk af met fleur de sel. Serveer meteen, met stokbrood.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier