Gebakken sint-jakobsvruchten met romige erwtenpuree en ganzenlever

2467535 ©

Delicate sint-jakobsvruchten, perfect gebakken voor het perfecte feestmenu.

Delicate sint-jakobsvruchten, perfect gebakken voor het perfecte feestmenu.

Voor 4 personen

  • 200 g verse erwten
  • 75 g boter
  • 1,5 dl room
  • 4 fijngesneden blaadjes verse munt
  • peper en zout
  • 12 tot 16 verse sint-jakobsvruchten (of hoge kwaliteit diepgevroren)
  • boter
  • 100 g ganzenleverterrine
  • fleur de sel
  • stokbrood

Bereiding

1. Blancheer de erwten 8 min. in licht gezouten kokend water. Giet af en pureer onmiddellijk met boter, room en munt. Kruid met peper en zout en houd warm.

2. Bak de sint-jakobsvruchten krokant en net gaar in boter. Kruid licht met peper.

3. Schik hoopjes erwtenpuree op borden en leg op elk hoopje een sint-jakobsvrucht. Leg bovenop de warme schelpen een plak ganzenleverterrine en werk af met fleur de sel. Serveer meteen, met stokbrood.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content