Gebakken kwartel met rabarber en sjalotvinaigrette

© Getty

Gebakken kwartel met rabarber en sjalotvinaigrette: recept en ingrediënten voor 4 personen. Maak de rabarberconfituur minstens één dag vooraf.

Nodig
  • 1 grote rabarbersteel
  • 50 g suiker
  • water
  • 2 dl arachideolie
  • sap van 1 citroen
  • 1 el fijngehakte sjalot
  • 1 laurierblad
  • peper en zout
  • 4 kwartels
  • boter
Zo maak je de gebakken kwartel met rabarber en sjalotvinaigrette

Maak rabarberconfituur en laat minstens één dag staan.

Meng voor de vinaigrette arachideolie met citroensap, sjalot, laurierblad, peper en zout. Laat 2 uur staan.

Fileer de kwartels en bak de borstjes in 3 minuten gaar in boter. Kruid met peper en zout.

Lepel de rabarberconfituur op kleine bordjes, schik er de borstjes per twee op en lepel de vinaigrette rondom. Serveer met warme toast.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content