Gebakken kabeljauw met knoflook-aardappelpuree en champignons
10-06-2011, 08:36
Bijgewerkt op: 18-10-2024, 12:42
Dit overheerlijke visgerecht met knoflook-aardappelpuree breng je in een wip op tafel. Een goed idee na een lange werkdag, en een pleaser voor de hele familie.
Voor 4 personen
- 8 knoflooktenen
- 2 kg bloemig kokende aardappelen (bintje)
- 1,5 dl melk
- 1,5 dl room
- 50 g boter
- peper en zout
- nootmuskaat
- 4 kabeljauwfilets (120 g elk)
- boter
- 500 g champignons
- bladpeterselie
Bereiding
- Maak knoflook-aardappelpuree. Kook de knoflook samen met de aardappelen. Giet de helft van het kookwater weg en voeg melk, room en boter toe. Plet tot een homogene smeuïge puree. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
- Bak de kabeljauwfilets net gaar in boter, kruid met peper en zout. Doe hetzelfde met de grof gesneden champignons. Werk af met bladpeterselie.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier