Garnalencocktail met tomatenjus en graanmosterd

Garnalencocktail met tomatenjus en graanmosterd

Lore Moerman is de chef en eigenaar van restaurant Bodo in hartje Gent en bedacht deze garnalencocktail met tomatenjus en graanmosterd. ‘Er zijn genoeg restaurants waar je verfijnde bordjes krijgt. Ik ben zelf zot van comfortfood en dat was dan ook het uitgangspunt voor Bodo. Ik wil vooreerst dat het gezellig is.’ Op de kaart staan de geliefde klassiekers naast frisse en verrassende interpretaties van gekende smaken.

Voor 4 personen

  • 600 g ongepelde garnalen
  • 4 tomaten
  • 1 el graanmosterd
  • 1 sjalot
  • Een handvol bladpeterselie
  • 4 eieren
  • 1 kropsla
  • 1 el olijfolie

Bereiding

  1. Pel de garnalen. Snijd de tomaten in vier, haal de zaadlijsten eruit en houd bij. Doe de zaadlijsten in een kleine pan met een geutje water en laat opkoken. Mix daarna glad met een staafmixer. Meng de tomatenjus met de graanmosterd.
  2. Kook de eitjes acht minuten en koel ze onder koud stromend water. Pel en snijd in partjes. Was de kropsla en hou de mooie kleine blaadjes aan de kant om straks te gebruiken in de cocktail.
  3. Snipper de peterselie en snijd de sjalot fijn. Meng de garnalen met een beetje olijfolie, peterselie en sjalot. Kruid met peper en zout. Dresseer in een glas de sla, de partjes ei, de tomaat, garnalen en werk de garnalencocktail af met de tomatenjus.
Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content