Fruitpannenkoekjes

© Getty

Voor 4 personen
Voor de pannenkoeken
  • 2 eieren
  • 3/4 kop melk
  • 1/2 kop zelfrijzende bloem
  • 1/2 koffielepel zout
  • boter om te bakken
Voor de kiwisaus
  • 4 groene kiwi’s, gepeld en in kleine stukjes gesneden
  • 2 eetlepels pulp van passievruchten
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • 1 kop gemengde verse vruchten (aardbeien, ananas, banaan) in schijfjes
Bereiding
  1. Maak een glad pannenkoekenbeslag. De consistentie moet lijken op die van dunne room. Voeg wat extra melk toe, als dit niet het geval is.
  2. Verhit een nootje boter in een antikleefpan. Giet twee à drie eetlepels beslag in de pan. Houd de pan schuin, zodat het deeg heel de bodem bedekt. Bak tot het deeg in het midden niet meer vochtig is. Draai de pannenkoek om en bak de andere zijde. Werk zo verder tot al het deeg op is.
  3. Stapel de pannenkoeken op een serveerbord. Meng de kiwi’s, de verse vruchten, de passievruchtenpulp en de honing in een kom. Bestuif de pannenkoeken met een paar eetlepels bloemsuiker en serveer er het fruit bij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content