Voor 4:

200 g bulghur

75 g geroosterde pompoenpitten

75 g gedroogde cranberry's

1/2 bos bladpeterselie

1 bosje munt

1 kleine rode ui

150 g gerijpte geitenkaas

1 zakje raketsla

Voor de dressing:

1 knoflookteen

sap van 1 limoen

1/2 tl gemalen komijn

1/2 tl gemalen koriander

4 el olijfolie

1 el harissa

Voor de wortelen:

1 bussel jonge wortelen

1/2 tl komijnzaad

1/2 tl korianderzaad

2 el olijfolie

1/2 tl sambal oelek

Bereidingswijze

Doe de bulghur in een kom en zet onder met kokend water. Laat 15 min. weken. Pers de knoflook en meng alle ingrediënten voor de dressing onder elkaar. Laat de bulghur uitlekken en meng met de dressing, pompoenpitten en cranberry's. Hak bladpeterselie en munt fijn, snipper de rode ui en voeg alles toe. Schep goed om en zet opzij.

Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de wortelen. Wrijf het komijn- en korianderzaad fijn. Wentel de wortelen in de olijfolie, specerijen en sambal. Bak 30 min. in de oven. Serveer de wortelen bij de tabouleh, verkruimel er de geitenkaas over en werk af met de raketsla.

Voor 4:200 g bulghur75 g geroosterde pompoenpitten75 g gedroogde cranberry's1/2 bos bladpeterselie1 bosje munt1 kleine rode ui150 g gerijpte geitenkaas1 zakje raketslaVoor de dressing:1 knoflookteensap van 1 limoen1/2 tl gemalen komijn1/2 tl gemalen koriander4 el olijfolie1 el harissaVoor de wortelen:1 bussel jonge wortelen1/2 tl komijnzaad1/2 tl korianderzaad2 el olijfolie1/2 tl sambal oelekBereidingswijzeDoe de bulghur in een kom en zet onder met kokend water. Laat 15 min. weken. Pers de knoflook en meng alle ingrediënten voor de dressing onder elkaar. Laat de bulghur uitlekken en meng met de dressing, pompoenpitten en cranberry's. Hak bladpeterselie en munt fijn, snipper de rode ui en voeg alles toe. Schep goed om en zet opzij.Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de wortelen. Wrijf het komijn- en korianderzaad fijn. Wentel de wortelen in de olijfolie, specerijen en sambal. Bak 30 min. in de oven. Serveer de wortelen bij de tabouleh, verkruimel er de geitenkaas over en werk af met de raketsla.