Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 200 gram pasta naar keuze
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 4 gezouten ansjovisfilets uit blik
  • 1 blik gepelde tomaten (400 g)
  • 4 takjes basilicum, blaadjes grof gehakt
  • 2 tl rodewijnazijn
  • 1 tl kappertjes
  • 1 el Taggiasche olijven
  • 6 kerstomaten, gehalveeerd
  • 2 blikjes tonijn in olie, uitgelekt (uitlekgewicht 100 gram per blikje)
  • olijfolie
  • zout en peper

Bereiding

  1. Verhit een scheut olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de sjalot en de knoflook in 2 minuten zacht. Voeg de chilivlokken toe en de ansjovisfilets. Laat deze filets 'smelten'.
  2. Voeg nu de bliktomaten toe en pureer deze met een pureestamper. Voeg nu de helft van de basilicum toe en de rodewijnazijn. Meng dit goed en laat zachtjes pruttelen op laag vuur.
  3. Zet een pan met ruim water en zout op middelhoog vuur en breng dit aan de kook. Kook nu de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Voeg nu de kappertjes en de olijven toe aan de tomatensaus en meng deze erdoor. Voeg nu de kerstomaatjes toe en meng deze er ook doorheen.
  5. Meng nu de uitgelekte tonijn door de pasta en breng de saus eventueel verder op smaak met zout en peper nadat je deze hebt geproefd. Als de saus te dik is voeg je een paar eetlepels kookvocht van de pasta toe.
  6. Giet de pasta af en meng de pasta met de saus.
  7. Serveer de pasta met de overgebleven basilicumblaadjes en wat vers gemalen peper.