De vis wordt bereid in hermetisch afgesloten papilloten.
Voor 4 personen
4 forellen
6 el gesmolten boter
75 g gerookt spek (in repen)
4 el fijngehakte peterselie
4 takken tijm
1 fijngehakte teen knoflook
witte peper van de molen en zout
1 glas droge witte wijn
sap van 1/2 citroen
Bereiding
1. Spoel de forellen schoon onder koud stromend water. Dep ze droog.
2. Strijk 4 vellen aluminiumfolie in met gesmolten boter en leg de forellen erop. Bestrooi met het spek, de peterselie, de tijm, de knoflook en peper en zout. Vouw de papillotten halfdicht en giet de wijn en het citroensap op de forellen. Plooi de papillotten helemaal dicht en sluit ze hermetisch af, er mag geen stoom ontsnappen.
3. Zet de pakketjes 10 min. in een oven van 180 °C. Serveer meteen en open de papillotten pas aan tafel. Serveer met brood of aardappel in de schil bereid.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier