Voor 4 personen
- 50 g boter
- 4 vellen filodeeg
- 2 eieren
- 1 dl room
- 2 el tapenade van rode paprika
- 1 tl fijngehakte rozemarijn
- 6 kerstomaatjes
- 50 g feta
- peper en zout
- Voor het kruidenslaatje
- rucola
- bladpeterselie
- rode shiso
- olijfolie
Bereiding
- Laat de boter smelten. Snij 16 vierkanten van 12 cm uit het filodeeg. Bestrijk elk vel met boter en leg 4 vellen op elkaar in 4 taartvormpjes van 10 cm diameter.
- Leg er bakpapier en bakbonen in en bak 10 minuten blind op 180°C. Haal de taartjes uit de oven, draai de oven lager tot 150°C en maak de vulling.
- Kluts het ei met de room, tapenade en rozemarijn. Kruid met peper en zout en verdeel over de taartjes. Zet 15 minuten in de oven. Halveer de kerstomaatjes en verkruimel de feta. Verdeel over de taartjes en bak nog 10 minuten.
- Maak het slaatje door alle kruiden te mengen en aan te maken met olijfolie. Haal de taartjes uit de oven en serveer lauw met het slaatje.
- Dit recept kan ook als licht hoofdgerecht bereid worden, maar gebruik dan grotere bakvormen en reken op een langere baktijd.
Kooktijd: 45 minuten
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier