Voor 4 personen:
4 fazantenborsten
250 g Bosto Mediterraneo Rice
1 liter Lacroix Gevogeltefond
200 g bospaddestoelen
100 g geraspte Parmezaanse kaas
50 g boter
olijfolie
peper en zout
1 dl rode wijn
Fruit de rijst glazig in de olijfolie en overgiet hem met de hete fond. Laat 10 minuten rustig doorkoken en roer geregeld. Voeg, wanneer de rijst gaar is, de kaas toe en roer goed door. Olie 4 vormpjes in en vul ze met de risotto. Houd warm. Bak de fazantenborsten bruin, kruid ze met peper en zout en laat verder garen op een zacht vuur.
Borstel de paddestoelen schoon en stoof ze gaar in wat olijfolie. Schep de paddestoelen uit de pan, droog ze en schik ze in kransvorm op warme borden. Giet de rode wijn bij het stoofvocht en laat gedeeltelijk inkoken. Klop van het vuur af klontjes koude boter door de saus en breng op smaak. Stort de risotto midden op de borden en schik er de plakjes gesneden fazantenborsten rond.
Tip: Je kunt hier ook nog gestoofde (mini) witloofstronkjes bijgeven.
Bereidingstijd: 20 minuten
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier