Fazant met witloof en peertje in rodewijn

peer
© Getty

Deze fazant met witloof en een peertje in rodewijn is een recept van chef Johan Schroven van restaurant Hof Ter Hulst.

Ingrediënten
  • fazant
  • ui
  • tijm en laurier
  • mosterd
  • boter
  • 4 stronken witloof
  • eendenlever
  • room
  • cognac
  • peper en zout
  • peertje in rodewijn
  • 4 stoofpeertjes
  • 250 g rodewijn
  • 125g suiker
  • stukje kaneel
  • stukje sinaasappel
  • zeste van citroen
  • sechuan peper
  • gebakken aardappeltjes
  • aardappeltjes
  • rozemarijn
  • teentje look
Bereiding
  1. Verwarm oven op 140°c. Kruid de fazant aan de binnenkant met peper en zout, voeg stukje ui, tijm en laurier aan toe. Smeer beetje mosterd op de fazant. Bak de fazant in wat boter, voeg wat stukjes ui en tijm toe in de braadpan, samen met 4 stronkjes witlof (kruid met peper en zout ), zet deksel erop en gaar 25 tot 30 minten in de oven. Oversaus wel regelmatig met het braadvocht.
  2. Haal de filets van de fazant en haal de billetjes eraf. Laat de billetjes nog 50 minuten verder garen. Houd de filets warm. Hak de carcas in stukjes en wanneer de billetjes gaar zijn haal ze uit de braadpan en voeg de carcas toe.
  3. Laat alles mooi kleuren, giet het vet eraf en flambeer met een beetje cognac en blus met gevogelte fond. Werk de jus af met beetje eendenlever en room. Laat inkoken en zeef.
  4. Gebakken witlof: Hou het witlof warm in de saus.
  5. Peertje in rodewijn: 4 peertjes garen in 250 g rodewijn, 125g suiker, stukje kaneel, stukje sinaasappel, zeste van citroen en een klein beetje sechuan peper.
  6. Gebakken aardappeltjes: aardappeltjes bakken met rozemarijn, teentje look. Afwerken met gehakte platte peterselie.
Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content