Exotisch varkenshaasje

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

2 varkenshaasjes van 400 g elk

200 g varkensgehakt

1 eierdooier

2 sjalotten

2 eetlepels paneermeel

2 eetlepels kerriepoeder

3 bananen

100 g boter

4 dl verse room

1 eetlepel gembersiroop

Â1/2 bolletje gekonfijte gember

1 eetlepel vloeibare acaciahoning

Vers gemalen peper en zout

Kneed het gehakt flink door met de eierdooier, gesnipperde sjalotten, paneermeel en breng op smaak met kerriepoeder.

Snijd de varkenshaasjes in de lengte open, maar laat beide helften aan één kant verbonden. Vouw het vlees open en klop het plat met de hand tot een vrij rechte plak. Leg het vlees tussen twee vellen plastic-folie en klop plat met een deegroller.

Verdeel de vulling gelijkmatig over het vlees en schik daarop in de lengte de gepelde banaan. Vouw het vlees dicht over de vulling en bind op met keukengaren.

Laat het vlees in de boter 10 minuten aan alle kanten mooi kleuren, kruid met peper en zout en schik het vervolgens met de braadboter in een braadslee en schuif in de op 225°C voorverhitte oven. Laat ongeveer 30 minuten bakken tot alles mooi gaar is. Neem het vlees uit de braadslee en hou warm. Giet het braadvet af en blus de braadbodem met een scheutje water of bouillon. Giet af in een pannetje, voeg de derde in plakjes gesneden banaan toe, laat even stoven en giet er dan de room en honing, gembersiroop en kleingesneden gekonfijte gember bij. Laat op hoog vuur indikken.

Snij het vlees in plakken, schik het op warme borden en overgiet met de romige banaansaus. Serveer met rijst.

Meer recepten en informatie over varkensvlees op: www.varkensvlees.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content