Espressocake met aromatische mangocompote

Espressocake
© Getty

Voor een cake
  • 200 g zachte boter
  • 275 g suiker
  • 4 eieren
  • 200 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/4 tl zout
  • 3 el espressokoffiebonen, gemalen
  • 2 el vanille-essence
  • Voor de mangocompote:
  • 1 rijpe mango
  • 1/2 dl rietsuikersiroop
  • sap van 1 limoen
  • 4 kardemompeulen, gekneusd
  • julienne van 1/2 onbehandelde sinaasappel
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een langwerpige bakvorm van 1,25 l inhoud in en bekleed met bakpapier.
  2. Roer de boter en suiker romig met een elektrische mixer. Voeg een voor een de eieren toe; meng goed na elke toevoeging om te voorkomen dat het mengsel schift.
  3. Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout over het mengsel en spatel eronder. Voeg ook de gemalen koffie en vanille toe. Schep in de bakvorm en bak 1 uur.
  4. Maak intussen de mangocompote: schil de mango en snij in dunne plakjes. Meng de rietsuikersiroop en het limoensap. Voeg de kardemompeulen toe en giet over de mango.
  5. Laat marineren terwijl de cake bakt. Haal de cake uit de oven, draai uit en laat afkoelen op een rooster. Snij nadien in plakjes en geef er de mangocompote bij. Werk af met reepjes sinaasappelschil.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content