Escargots met crème de camembert

escargots
Voor 6 personen
  • 18 kleine aardappelen
  • 4 zilveruitjes
  • 150 gram camembert (bij voorkeur met sterke smaak)
  • 20 cl vloeibare room
  • 3 dozijn grote escargots in bokaal
  • zout en versgemalen peper
Bereiding
  1. Stoom de aardappelen in de schil gedurende 20 à 25 min. Laat rusten. Was en snipper de uitjes. Verwijder de korst van de camembert en snij in kleine blokjes. Breng de room aan de kook. Haal de pan van het vuur en voeg de blokjes kaas toe. Dek de pan af en laat 10 minuten rusten.
  2. Giet het mengsel over in de mixer, mix voorzichtig en doe alles daarna opnieuw in de pan. Voeg de uitgelekte escargots toe en breng op smaak met peper en zout.
  3. Verwarm het mengsel zonder het aan de kook te brengen. Snij de aardappelen in de lengte in tweeën. Verdeel over de voorverwarmde borden en leg op elke gehalveerde aardappel een escargot. Giet daarover de camembertsaus en bestrooi met de gesnipperde uitjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content