Eieren met melk en zalmeitjes

  • Moeilijkheid

Voor 4:

4 eieren

60 g zalmeitjes

5 cl melk

15 cl room

12 groene aspergepunten

2 el gehakt bieslook

1 snuifje cayennepeper

1 snuifje geraspte muskaatnoot

boter

peper en zout

Breek de eieren in een kom, klop met een vork en voeg de melk, 5 cl room, peper, zout en muskaatnoot toe. Smeer vier ovenschaaltjes of soufflépotjes (8 cm diameter) in met koude boter. Zeef de eierbereiding en verdeel ze over de potjes. Schik de potjes en de schoongemaakte aspergepunten in de mand van een stoompan (met kokend water). Reken 7-8 minuten voor het stollen van de bereiding in de potjes.

Voor de saus : giet de rest van de room in de kom van de mixer. Voeg bieslook, zout, peper en cayennepeper toe. Mix gedurende 1,5 minuut en verwarm dan in een klein pannetje zonder te laten koken.

Ga met een mes langs de binnenwand van de ovenpotjes om het eierbeslag uit de vormpjes te kunnen halen. Keer om op een bord. Garneer met de saus, de aspergepunten en de zalmeieren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content