Thaise kip-curry

kip-curry

Voor 1 portie
  • 1 kopje verse korianderblaadjes
  • 3 eetlepels plantaardige olie
  • 1 1/2 eetlepel groene kerriepasta
  • 1 mespuntje vers gemalen korianderzaadjes
  • 1 mespuntje vers gemalen komijnzaadjes
  • 37 cl kokosmelk
  • 1 kipfilet zonder vel, in kleine stukjes versneden
  • 1 groene aubergine, in stukjes gesneden
  • trosaubergines
  • 1 koffielepel suiker
  • 1 1/2 eetlepel nuoc mâm
  • 2 in helften gesneden combava-bladeren
  • 6 blaadjes Thaise basilicum
  • 1/2 fijngesnipperde rode peper
Bereiding
  1. De korianderblaadjes fijnstampen in een vijzel. De olie krachtig verhitten in een wok of in een kookpan, de fijngestampte korianderblaadjes toevoegen en gedurende een minuut sauteren. De kerriepasta, koriander en komijn toevoegen en gedurende 2 minuten laten sudderen. Het vuur zachter zetten en beetje bij beetje de kokosmelk toevoegen. Alles 2 minuten zachtjes laten koken. Vervolgens de kip toevoegen en al roerend sauteren tot ze gaar is.
  2. De twee auberginevariëteiten, de suiker, de nuoc mâm, de combava-bladeren, basilicum en pepers toevoegen en gedurende 5 minuten laten razen. De curry in een aarden pot of een soepterrine gieten, de kokosroom toevoegen en bestrooien met basilicumblaadjes.

Voor een vegetarische versie: vervang de kip door 50 g tofoe. Voeg 25 g kleine broccolibloemetjes toe en 4 in de lengte in 4 gesneden mini-maïskolfjes. Gebruik heldere sojasaus in plaats van de nuoc mâm en volg de bovenstaande instructies.

Uit La cuisine royale thaïe du Blue Elephant, John Ellon en Tony Le Duc, éditions du Chêne

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content