Cozze piccante

Cozze piccante
© Getty

Mosselen in tomatensaus.

Nodig voor vier
  • 4 kg mosselen
  • 2 kg tomaten
  • 3 uien
  • olijfolie
  • 8 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • peper en zout
  • basilicum en oregano
Bereiding
  1. Versnipper de uien en de teentjes knoflook en fruit ze in ruim olijfolie. Verwijder vel, zaadlijsten en zaden van de paprika en snijd de groente in fijne stukjes. Voeg de paprika toe aan de uien. Dompel de tomaten in kokend water en verfris onder koud water. Verwijder huid en zaden en voeg de rest bij de uien.
  2. Laat alles een uurtje sudderen zodat men een dikke saus overhoudt. Kruid met zout en peper.
  3. Kook de schoongemaakte mosselen in eigen nat in een ruime pan. Laat de schelpdieren kort uitlekken.
  4. Doe de mosselen in een grote kom en overgiet met saus. Opdienen met geroosterd stokbrood, ingestreken met olijfolie.
  5. Je kunt de mosselen ook in de saus koken. De saus zal meer smaak hebben maar dunner zijn door het mosselvocht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content