Confituur van peer en vijg
17-10-2013, 15:58
Bijgewerkt op: 06-09-2023, 17:27
Confituur maken is een leuke activiteit. Deze confituur is gemaakt van een niet zo voor de hand liggende vruchtenmix van peer en vijg, maar is verrassend lekker.
Ingrediënten
- 300 g peren
- 600 g verse vijgen
- sap en pitten van 1 citroen
- 1 kaneelstok (facultatief)
- 500 g confituursuiker
Bereiding
- Schil de peren en snijd in kleine stukjes.
- Was de vijgen, verwijder het steeltje en snijd in kleine stukjes.
- Stop het fruit in een kookpot, voeg de suiker en het citroensap toe en laat 1 uur trekken.
- Doe het mengsel in een confituurpan en breng zacht aan de kook. Voeg eventueel de kaneelstok toe. Laat 5 min. doorkoken.
- Doe de confituur van peer en vijg in bokalen. Laat afkoelen en sluit de potten.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier