Confituur van peer en vijg

confituur peer vijg
© Getty

Confituur maken is een leuke activiteit. Deze confituur is gemaakt van een niet zo voor de hand liggende vruchtenmix van peer en vijg, maar is verrassend lekker.

Ingrediënten
  • 300 g peren
  • 600 g verse vijgen
  • sap en pitten van 1 citroen
  • 1 kaneelstok (facultatief)
  • 500 g confituursuiker
Bereiding
  1. Schil de peren en snijd in kleine stukjes.
  2. Was de vijgen, verwijder het steeltje en snijd in kleine stukjes.
  3. Stop het fruit in een kookpot, voeg de suiker en het citroensap toe en laat 1 uur trekken.
  4. Doe het mengsel in een confituurpan en breng zacht aan de kook. Voeg eventueel de kaneelstok toe. Laat 5 min. doorkoken.
  5. Doe de confituur van peer en vijg in bokalen. Laat afkoelen en sluit de potten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content