Cocotte van lamskroon uit Pauillac met hooi van tarwe
Nodig voor 4:
Nodig voor 4:
olijfolie
een flinke bos hooi van tarwe
kerriekruid, oregano, rozemarijn en veel tijm
500 g lamskroon
peper en zout
Voor de dragonjus:
4 dl runderfond
1,5 dl droge witte wijn
1 fijngehakt sjalotje
2 takjes dragon
50 g ijskoude boter
peper en zout
Wrijf een cocottevorm in met olijfolie en doe er het kruidenhooi in. Dek af en zet 15 minuten in een hete oven van 250°C. Braad ondertussen de lamskroon aan in wat olijfolie in een pan en kruid met peper en zout. Schik het vlees op het hooi en zet ongeveer 5 minuten opnieuw in de oven, afhankelijk van de gewenste braadwijze. Maak ondertussen de jus van dragon. Breng de fond samen met de wijn en het sjalotje aan de kook en doe er de dragon bij. Laat inkoken tot tweederde, zeef de saus en monteer ze met ijskoude boter. Kruid met peper en zout.
Zet de cocotte in haar geheel op tafel. Geef de saus apart en serveer er bijvoorbeeld primeurgroentjes en gegratineerde aardappelschijfjes met parmezaankaas bij.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier