Voor de avocadopuree:

1 geschilde avocado

30 à 40 cl koud water

1 cl vers limoensap

Voor de jalapeñosiroop:

5 jalapeñopepers

50 cl water

500 g fijne witte suiker

Verder:

6 blaadjes platte peterselie

2 fijne plakjes jalapeño

2 druppels yuzusap

2 cl Kyrö Dark Gin

1,5 cl Nuestra Soledad Mezcal

1,5 cl azijn van appelcider

1,5 tl Bitter Truth Aromatic

1 tl Pears for Tears-saus van Swet of 1 tl Salsa Picante Verde met habanero-peper (Mexicaanse saus, bv. van het merk El Yucateco)

Bereidingswijze

1. Mix de avocado en het water in de blender tot een gladde massa. Voeg limoensap toe.

2. Halveer de jalapeñopepers, verwijder de kroontjes en warm de pepers in het water in een kleine pan op een heet vuur. Voeg, voor het water het kookpunt bereikt, de suiker toe en draai het vuur lager. Roer goed om en neem van het vuur als de suiker volledig is opgelost. Zet afgedekt weg gedurende 3 à 4 uur. Zeef en giet in een recipiënt. Bewaar koud.

3. Zet het glas (bij voorkeur op voet, zoals een martiniglas) in de diepvriezer.

4. Vul het grote deel van de shaker met ijsblokjes. Doe in het kleine deel de peterselie, de jalapeñoplakjes, 1 el avocadopuree en het yuzusap. Druk lichtjes aan. Vul verder aan met 1,5 cl jalapeñosiroop en de overige ingrediënten. Shake 10 seconden. Neem het glas uit de diepvries. Filter de cocktail met behulp van een zeef en een strainer (cocktailzeef).

Voor de avocadopuree:1 geschilde avocado30 à 40 cl koud water1 cl vers limoensapVoor de jalapeñosiroop:5 jalapeñopepers50 cl water500 g fijne witte suikerVerder:6 blaadjes platte peterselie2 fijne plakjes jalapeño2 druppels yuzusap2 cl Kyrö Dark Gin1,5 cl Nuestra Soledad Mezcal1,5 cl azijn van appelcider1,5 tl Bitter Truth Aromatic1 tl Pears for Tears-saus van Swet of 1 tl Salsa Picante Verde met habanero-peper (Mexicaanse saus, bv. van het merk El Yucateco)Bereidingswijze1. Mix de avocado en het water in de blender tot een gladde massa. Voeg limoensap toe.2. Halveer de jalapeñopepers, verwijder de kroontjes en warm de pepers in het water in een kleine pan op een heet vuur. Voeg, voor het water het kookpunt bereikt, de suiker toe en draai het vuur lager. Roer goed om en neem van het vuur als de suiker volledig is opgelost. Zet afgedekt weg gedurende 3 à 4 uur. Zeef en giet in een recipiënt. Bewaar koud.3. Zet het glas (bij voorkeur op voet, zoals een martiniglas) in de diepvriezer.4. Vul het grote deel van de shaker met ijsblokjes. Doe in het kleine deel de peterselie, de jalapeñoplakjes, 1 el avocadopuree en het yuzusap. Druk lichtjes aan. Vul verder aan met 1,5 cl jalapeñosiroop en de overige ingrediënten. Shake 10 seconden. Neem het glas uit de diepvries. Filter de cocktail met behulp van een zeef en een strainer (cocktailzeef).