Voor de tequila geïnfuseerd met piment: 1 rode habanero-peper

75 cl tequila

Voor 1 l gearomatiseerde rode wijn met noten: 200 g noten

1,5 l rode wijn

500 g kandijsuiker

1,5 el citroenzuur

Verder:

1,5 cl Campari, 1 eiwit

3 cl granaatappelsap

Bereidingwijze

1. Snijd de hete chilipeper in stukjes. Laat 1 minuut trekken in de tequila en zeef.

2. Plet de noten, rooster ze in de pan. Breng de wijn aan de kook en laat inkoken. Laat de noten trekken in de wijn. Meng 500 g suiker met water tot een zanderige consistentie, laat op een heet vuur karamelliseren. Roer de karamel door de geïnfuseerde wijn en los er het citroenzuur in op.

3. Doe 3 cl geïnfuseerde tequila, 3 cl gearomatiseerde wijn, de Campari, het granaatappelsap en het eiwit samen met veel ijsblokjes in een shaker en schud goed. Verwijder de ijsblokjes, shake opnieuw krachtig. Giet door een fijne zeef in een kelkglas en serveer.

Voor de tequila geïnfuseerd met piment: 1 rode habanero-peper75 cl tequilaVoor 1 l gearomatiseerde rode wijn met noten: 200 g noten1,5 l rode wijn500 g kandijsuiker1,5 el citroenzuurVerder:1,5 cl Campari, 1 eiwit3 cl granaatappelsapBereidingwijze1. Snijd de hete chilipeper in stukjes. Laat 1 minuut trekken in de tequila en zeef.2. Plet de noten, rooster ze in de pan. Breng de wijn aan de kook en laat inkoken. Laat de noten trekken in de wijn. Meng 500 g suiker met water tot een zanderige consistentie, laat op een heet vuur karamelliseren. Roer de karamel door de geïnfuseerde wijn en los er het citroenzuur in op.3. Doe 3 cl geïnfuseerde tequila, 3 cl gearomatiseerde wijn, de Campari, het granaatappelsap en het eiwit samen met veel ijsblokjes in een shaker en schud goed. Verwijder de ijsblokjes, shake opnieuw krachtig. Giet door een fijne zeef in een kelkglas en serveer.