Citroentaart

citroentaart
© Getty

Tip: bij deze heerlijk frisse citroentaart past een coulis van rode vruchten.

Voor 8 stukken

Zanddeeg
  • 110 g boter
  • 210 g bloemsuiker
  • 3 eieren
  • 45 g amandelbroyage (gelijke hoeveelheden bloemsuiker en amandelen vermalen)
  • 520 bloem
  • zaadjes uit een vanillestokje
  • een inox cirkel met rand van 2,5 cm en diameter van 18 cm

Citroencrème

  • zeste van 2 onbehandelde citroenen
  • sap van 2 citroenen
  • 130 g boter
  • 200 g bloemsuiker
  • 5 eieren

Bereiding

  1. Zanddeeg bereiden: boter, bloemsuiker en vanillezaadjes mengen. De eieren toevoegen, opnieuw mengen en vervolgens de bloem en de broyage door de mix roeren. Het deeg een nacht in de koelkast laten rusten. Uitrollen op 3 mm dikte, de cirkel op het deeg plaatsen en de bodem uitsteken. De deegbodem 15 minuten in een oven van 200 plaatsen.
  2. De citroencrème bereiden: het citroensap aan de kook brengen en in volgorde boter, zeste en bloemsuiker toevoegen. Koken en binden met de losgeslagen eieren. De crème kort koken, op een gekoelde plaat uitgieten en gedeeltelijk afkoelen. De vorm met de zanddeegbodem vullen met crème. De bovenkant flamberen met behulp van een bunsenbrander. De citroentaart koud opdienen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content