Citroentaart
Nodig voor acht :
Nodig voor acht :
een inox cirkel met rand van 2,5 cm en diameter van 18 cm
Zanddeeg :
110 g boter
210 g bloemsuiker
3 eieren
45 g amandelbroyage (gelijke hoeveelheden bloemsuiker en amandelen vermalen)
520 bloem
zaadjes uit een vanillestokje
Citroencrème :
zeste van 2 onbespoten citroenen
sap van 2 citroenen
130 g boter
200 g bloemsuiker
5 eieren
Zanddeeg bereiden : boter, bloemsuiker en vanillezaadjes mengen. De eieren toevoegen, opnieuw mengen en vervolgens de bloem en de broyage door de mix roeren. Het deeg een nacht in de koelkast laten rusten. Uitrollen op 3 mm dikte, de cirkel op het deeg plaatsen en de bodem uitsteken. De deegbodem 15 minuten in een oven van 200 plaatsen.
De citroencrème bereiden : het citroensap aan de kook brengen en in volgorde boter, zeste en bloemsuiker toevoegen. Koken en binden met de losgeslagen eieren. De crème kort koken, op een gekoelde plaat uitgieten en gedeeltelijk afkoelen. De vorm met de zanddeegbodem vullen met crème. De bovenkant flamberen met behulp van een bunsenbrander. De taart koud opdienen.
Bij deze taart past een coulis van rode vruchten.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier