Voor 4 porties
- 2 rode paprika’s
- olijfolie extra vierge
- 1 middelgrote aubergine
- 1 ciabatta (of eventueel grote sneden volkorenbrood)
- 8 plakken Pas de Rouge of een andere zachte abdijkaas
- 4 sneetjes rauwe ham of 8 sneetjes Italiaanse coppa
- 4 romatomaten
- 4 artisjokharten op olijfolie
- 2 koffielepels zwarte olijvenpasta
- een half bosje raketsla
- 20 kleine basilicumblaadjes
- peper en zout
Bereiding
- Snijd de rode paprika’s in vier mooie plakken. Leg ze op een bakplaat en zet ze gedurende 10 à 15 minuten in een oven van 180°C. Haal ze uit de oven, verpak ze in aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten. Haal er nadien de pel af en besprenkel het vruchtvlees lichtjes met olie.
- Snijd de aubergine in plakken van 2 mm dik en leg ze gedurende 2 minuten langs elke kant op de warme grill. Besprenkel ze lichtjes met olie.
- Snijd de ciabatta in twee en haal er de helft van het broodkruim uit. Besprenkel lichtjes met wat olie en beleg het brood in verschillende lagen met de rest van de ingrediënten.
- Smeer de plakken abdijkaas lichtjes in met een laagje zwarte olijvenpuree. Deze sandwiches worden het best op voorhand gemaakt en individueel verpakt in aluminiumfolie. Laat ze vervolgens 1 uur rusten zodat alle aroma’s en smaken zich met elkaar vermengen.
Bereidingstijd: 15 minuten.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier