Voor 4 personen:
2 rijpe mango’s
1 ui
2 eetlepel ghee of geklaarde boter
4 kruidnagels
2 cm verkruimelde kaneelstok
1 gedroogde chilipeper, zonder zaden en verkruimeld
200 g palmsuiker of cassonade
1/2 koffielepel zout
sap van 1 of 2 limoenen of 4 el zachte wijnazijn
1 koffielepel chilipoeder
De mango schillen en het vruchtvlees in lamellen snijden. De ui schillen en in fijne plakken snijden. De uiplakken met de specerijen in geklaarde boter mals stoven. Voeg suiker, 20 cl water en zout toe. Breng aan de kook en laat alles pruttelen tot men een dikke, siroopachtige consistentie heeft. Voeg de mango en het limoensap of de azijn toe en laat alles een half uurtje zachtjes koken tot het fruit doorzichtig gaar is en de siroop goudkleurig is. De chutney koud of warm opdienen in combinatie met een bereiding op basis van kip of lamsvlees. Deze chutney kan in een afgesloten recipiënt een week in de koelkast bewaren.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier