Chocoladecake zonder bloem met sinaasappelcrème

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen

200 g pure chocolade (70% cacaogehalte)

80 g ongezouten of gezouten boter, naar keuze

80 g fijne suiker

4 eieren

2 el kandijsuiker

Voor de sinaasappelcrème:

1 onbehandelde sinaasappel

500 ml volle melk

8 eierdooiers

90 g fijne suiker

Bereiding

1. Maak eerst de sinaasappelcrème: rasp de schil van de sinaasappel fijn. Breng de melk aan de kook in een grote pan met zware bodem en haal meteen van het vuur. Klop de eieren 3 min. op met de suiker tot een dikke, bleke massa. Giet er de warme melk geleidelijk aan en al roerend bij tot een homogene crème ontstaat. Giet weer in de pan en laat op een laag vuur indikken zonder te koken; blijf roeren.

2. Haal van het vuur en doe er de geraspte sinaasappelschil bij. Laat afkoelen; roer regelmatig door, zodat er zich geen vel vormt op de crème. Zet de afgekoelde crème 3 à 4 uur koel weg.

3. Verwarm een heteluchtoven voor op 200 °C. Smelt de chocolade met de boter in een warmwaterbad. Klop de suiker en eieren op tot het mengsel verdubbeld is in volume. Spatel er voorzichtig de gesmolten chocolade onder. Vet een springvorm in met boter en bestrooi met kandijsuiker. Giet er het beslag in en bak 20 min. in de oven zonder de ovendeur te openen.

4. Zet dan de oventemperatuur lager tot 180 °C en bak de cake nog 10 min. Laat de cake helemaal afkoelen en ontvorm. Serveer met de sinaasappelcrème.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content