Ingrediënten

Voor 1 persoon

  • 50 g volkoren sobanoedels, gekookt en afgekoeld
  • 150 g gesneden groenten, bijvoorbeeld broccoli, paksoi, gemengde bladgroenten, peultjes, champignons of taugé
  • 60 g edamamebonen
  • 1 kleine bosui, bijgesneden en in ringen
  • 30 g cashewnoten
  • 80 g stevige tofu, in blokjes
  • 1 klein handje verse koriander, fijngehakt

Voor de saus:

  • 2 tl tamarisaus
  • 1 tl misopasta of 1/2 groentebouillonblokje
  • 1/2 cm gemberwortel, geschild en geraspt
  • 1/4 tl rode chilipeper, fijngehakt
  • 1/2 tl sesamolie
  • 2 tl rijstazijn of appelciderazijn

Dit heb je nog meer nodig:

  • een 500 ml pot met schroefdeksel of weckpot
  • klein plastic bakje met goed sluitend deksel, voor de saus

Bereiding

  1. Doe de noedels, groenten, bonen, bosui, cashewnoten, tofu en koriander in laagjes in de pot, totdat deze driekwart vol is. Sluit de pot af met het deksel.
  2. Meng de ingrediënten voor de saus in een klein plastic bakje en doe het deksel erop.
  3. Als je gaat eten, voeg dan 50 ml heet water toe aan de saus om hem wat dunner te maken en schenk hem in de pot, samen met 200-250 ml kokend water. Duw de groenten onder water en roer alles goed door; laat het daarna 4-5 minuten staan. Eet de noedels direct uit de pot of schenk ze uit in een kom.

Tips: maak extra porties van de saus en bewaar deze in de koelkast, om ze later die week te gebruiken. Je kunt ook andere noedels gebruiken, zoals rijstnoedels, glasnoedels (deze hoef je niet van tevoren te koken) of konjacnoedels, die heel weinig koolhydraten bevatten.

Uit: Het slimme darmendieet kookboek, Clare Bailey (Nieuwezijds B.V., 21,95 euro)