Voor 12 stuks:
12 mini witloof (Chiconettes) bel Bruyninckx 0475/842759 voor deze witloof
100 g Gandaham in zeer dunne sneetjes
50 g Mycryo gemengd met 50 g broodkruim, 10 g 4 kruiden mengeling, 100 g broodkruim,
100 g verse geitenkaas
Voor de vulling
(kan op voorhand gemaakt worden en bewaard een lange tijd onder vacuüm)
0.5 dl olijfolie
2 fijngehakte sjalotjes
1 geperst knoflookteentje
100 g fijne suiker (S²)
1 dl azijn van rode wijn
rasp en sap van 1 limoen
200 g gedroogde pruimen
1 koffielepel geraspte gember
2 dl appelsap
1 eetlepel verse munt
150 g fijngehakte noten (okkernoot, amandel, hazelnoot, pistache, enz.)
50 g koffiepoeder
cayennepeper, peper en zout
Kook het witloof klassiek af (nog beter vacuüm) en laat het tussen een keukenhanddoek drogen Maak de vulling. Bak daarvoor de sjalotjes en de look even in de olie en voeg er de suiker bij. Blus, als de suiker blond is, met de wijnazijn, het appelsap en het limoensap. Voeg er de geraspte limoenschil, de gember, cayennepeper (naar smaak), koffiepoeder, peper en zout bij. Laat dit alles tot de helft inkoken en voeg er de gepureerde gedroogde pruimen, de noten en de munt bij. Laat afkoelen.
Snij het witloof in twee en verwijder de binnenste blaadjes zodat er een holte ontstaat. Vul die op met wat chutney en een koffielepel geitenkaas. Leg twee stuks op elkaar en wikkel ze in Gandaham. Strooi er het Mycryo mengsel over en gratineer ‘à la minute’.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier