Voor 4:

600 g witte champignons

100 g gepelde zilveruien of 1 gepelde en fijngesneden ui

0,5 dl olijfolie

1 dl droge witte wijn

het sap van 1 citroen

kruidentuiltje (peterseliestengels, tijm en laurier samengebonden)

peper en zout

Maak de champignons schoon en snij grote exemplaren in tweeën of in vieren. Bak ze 5 min. met de ui in olijfolie. Voeg de wijn, het citroensap en het kruidentuiltje toe en kruid met peper en zout. Stoof 10 min. gaar op een hoog vuur. Roer de champignons regelmatig om. Haal van het vuur, laat afkoelen en zet nadien een nacht in de ijskast.

De champignons zijn 1 tot 2 dagen na de bereiding op hun best. Serveer ze niet te koud.

Bereidingstijd: 30' + minimum 1 nacht

Voor 4: 600 g witte champignons100 g gepelde zilveruien of 1 gepelde en fijngesneden ui0,5 dl olijfolie1 dl droge witte wijnhet sap van 1 citroenkruidentuiltje (peterseliestengels, tijm en laurier samengebonden)peper en zoutMaak de champignons schoon en snij grote exemplaren in tweeën of in vieren. Bak ze 5 min. met de ui in olijfolie. Voeg de wijn, het citroensap en het kruidentuiltje toe en kruid met peper en zout. Stoof 10 min. gaar op een hoog vuur. Roer de champignons regelmatig om. Haal van het vuur, laat afkoelen en zet nadien een nacht in de ijskast.De champignons zijn 1 tot 2 dagen na de bereiding op hun best. Serveer ze niet te koud.Bereidingstijd: 30' + minimum 1 nacht