Champignons à la grecque
Deze snack kun je makkelijk vooraf bereiden. De champignons zijn 1 tot 2 dagen na de bereiding op hun best.
Voor 4:
600 g witte champignons
100 g gepelde zilveruien of 1 gepelde en fijngesneden ui
0,5 dl olijfolie
1 dl droge witte wijn
het sap van 1 citroen
kruidentuiltje (peterseliestengels, tijm en laurier samengebonden)
peper en zout
Maak de champignons schoon en snij grote exemplaren in tweeën of in vieren. Bak ze 5 min. met de ui in olijfolie. Voeg de wijn, het citroensap en het kruidentuiltje toe en kruid met peper en zout. Stoof 10 min. gaar op een hoog vuur. Roer de champignons regelmatig om. Haal van het vuur, laat afkoelen en zet nadien een nacht in de ijskast.
De champignons zijn 1 tot 2 dagen na de bereiding op hun best. Serveer ze niet te koud.
Bereidingstijd: 30′ + minimum 1 nacht
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier